Journal | Christofer Sandin

Tre starter - tre medaljer

Sitter i soffan med trötta ben och är lite tung i huvudet efter två SM-dagar med lopp i Friidrottens Hus. Det blev en ganska tuff helg där jag sprang 60m, 200m och avslutade med att springa 4x200m.

60m gick igår och efter att ha vunnit mitt försöksheat på nytt årsbästa 6.87 kändes det bra inför finalen eftersom mina 60m lopp har ju varit av klart varierande kvalitet under vintern… Det blev en jämn final där Johan Engberg och Stefan Tärnhuvud var de som sprang allra bäst (nya personbästa 6.80 resp 6.81) och jag hade stolpe in i kampen om tredjeplatsen - 6.88 räckte till min första 60m-medalj i karriären då jag som bäst varit fyra innan (på stora SM).

Efter 60m-finalen var det dags för 200m försök och jag sprang ett riktigt bra lopp. Jag vann mitt heat på nytt personbästa 21.78. Tyvärr så lyckades jag inte upprepa detta idag, så i finalen blev det Erik Karlsson som knep silvret efter Johan Wissman. 200m slutade alltså med ytterligare en bronsmedalj. Jag längtar redan efter att springa 200m "på riktigt" så jag slipper de trånga doserade kurvorna inomhus.

Helgen avslutades med stafett på 4x200m - det var min femte start och jag måste säga att både ben och huvud var ganska tunga. Men stafett är alltid förbannat roligt, så när det började dra ihop sig till start tog tävlingsmänniskan över. Åt Götas favorittippade lag var det inte mycket att göra, men vi sprang en riktigt bra stafett och tog hem silvret före Spårvägen och Hammarby.

Så sammanfattningsvis blev det en riktigt bra helg med tre starter och tre medaljer, två brons och ett silver.

Nu blir det lite ledigt i nån vecka, men den så gott som obefintliga nedjoggen efter stafetten har redan resulterat i en riktigt skön baklårskramp runt middagsbordet.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries