Journal | Christofer Sandin

SM-guld på 200m!

Det har varit fyra långa dagar i Helsingborg men de avslutades på absolut bästa sätt, med SM-guld på 200m! Tangerat personbästa på 21.22 på ett helt vindstilla Hedens IP. Mitt första SM-guld! Härligt.

Efter fredagens 100m-final, där vi i princip var fem stycken jämsides över mållinjen och det skilde knappa två hundradelar mellan ett SM-guld och en femteplats, kändes det väldigt skönt att ha två hundradelar till godo den här gången eftersom jag efter lång granskning av målfotot slutade femma på 100m. Tiden var 10.69 i stark motvind, -1.8 m/s, vilket ändå är ett av mina absolut snabbaste lopp någonsin. Hade vi haft +1,5 i ryggen istället hade vi troligen varit fem svenskar på låga 10.4x istället. Hasse Sjögren har tagit ett fint foto som finns på friidrott.se

Revanschsugen men utan att ta i mer än vad som behövdes sprang jag troligen mitt bästa 200m-lopp någonsin i lördagens försök - 21.37 (0,0) efter att ha “glidit” in sista 60m. I finalen i eftermiddags blev det sedan alltså 21.22 och ett SM-guld. Tekniskt kanske ett sämre lopp än i går men det kändes väldigt bra efteråt oavsett! Det var också väldigt roligt att mamma och pappa var på plats samt att samarbetet med Palmas det sista året verkligen ger konkreta resultat! Gott också att Mölndals AIK kunde ta hem tre medaljer och flera topp-sex placeringar trots en ganska liten trupp.

Nu laddar jag om batterierna till Finnkampen här på Ullevi till helgen! Där blir det en ny chans att ta hem 100m på lördag, tillsammans med den korta stafetten på 4x100m, och ett helhjärtat försöka att putsa personbästat på 200m på söndag.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries