Journal | Christofer Sandin

Skype

Då var det dags att rekommendera ett nytt program. Denna gången är det programmet Skype som jag tänkte lyfta fram. Skype är riktigt bra och promotas med “free Internet telephony that just works” - och det är faktiskt just så det är.

Jag har varit lite skeptisk till IP-telefoni efter att jag testat detta för några år sedan. Då var det brusiga samtal som (knappt) fungerade, då och då. Nu verkar dock tekniken vara mogen. Efter att ha testat Skype ett par dagar och bland annat pratat med Johan i Texas i över en timma måste jag säga att det funkar fantastiskt bra - helt gratis. För så länge båda parterna har Skype så ringer du alltid gratis, oavsett vart man befinner sig. Bara detta är lysande om man har kompisar utomlands, nu kan man på ett enkelt sätt snacka 20 min bara för att det är kul.

Det fina med Skype är att dom även erbjuder SkypeOut. Det innebär att du även kan ringa till vanliga telefoner världen över. Detta kostar däremot minuttaxa, men då dessa priser ligger på 0,18 kr/min för både USA och Australien är det ganska intressant. Det är alltid landet du ringer till som bestämmer priset, oavsett vart du befinner dig. Här finns hela prislistan i kronor. Tyvärr har jag inte hunnit testa SkypeOut ännu, men Johan meddelade att det till och med låter ännu bättre än vanliga Skype.

Tillverkaren påstår att det även skall fungera över modem, hur det är med den saken vet jag inte, men har man bredband och kompisar utomlands är Skype guld.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries