Journal | Christofer Sandin

Sen årsdebut på tävlingssäsongen

Igår gjorde jag tävlingsdebut utomhus på Ullevi där det blev två 100m-lopp. Eftersom jag har tränat ganska tufft de senaste veckorna (för att komma tillrätta med skadeproblemen) hade jag inte större förhoppningar utan vi såg de mest som ett träningspass.

Försöksloppet var tekniskt helt ok och jag gjorde 10.86 i -1.2 vilket jag tycker är klart godkänt för ett förstalopp. Finalloppet gick i och för sig någon hundradel snabbare men var ett mycket sämre lopp i lite gynnsammare vind från start till mål.

Det viktigaste är att jag inte kände av smärtan i vare sig baklåret eller knäsenan under gårdagen och att det känns bra även idag. Nu blir det nya lopp på Lag-SM på onsdag, som vi i Ullevi FK arrangerar på Slottsskogsvallen, och sedan i Sundsvall på söndag där det är dags för tredje upplagan av Windsprint.

Sammanfattningsvis så är det skönt att vara igång! Nu skall jag bara njuta av att kunna tävla igen så kommer troligtvis även formen komma smygande med lite mer tävlingsspecifik träning. Det finns trots allt ingen roligare period på året än sommaren, där man springer fort på tävling och slipper de tuffaste passen där emellan…

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries