Journal | Christofer Sandin

R.E.M. på Trädgårdsföreningen

Som jag skrev i november har vi haft biljetter till konserten med R.E.M. här i Göteborg sedan första dagen de släpptes. Ikväll är det äntligen dags och vi håller tummarna för ett vackert väder! Igår var det en underbar dag här i Göteborg, men tyvärr verkar det vara lite sämre med sol och värme idag.

Det skall bli skoj att se hur mycket som skiljer sig från konserten i Globen i februari. Största delen av materialet kommer från senaste skivan Around the Sun, men förra gången smög det sig in en hel del klassiker så det är upplagt för en riktigt trevlig kväll!

Uppdaterat 22/6. Vilken konsert! En kort recension av gårdagens konsert skulle kunna sammanfattas med bara de två orden. Såg att det redan hunnit bli några kommentarer om konserten här på hemsidan och det är riktigt roligt! Överlag känns det som om de flesta var väldigt nöjda.

Kan hålla med de andra hobbyrecensenterna om att om att Electrolite, Nightswimming och Man on the Moon var kvällens riktiga höjdare. Jämfört med konserten i Globen i vintras var det lite färre äldre låtar men lite fler utav deras mer kända som spelats på radion. Jag saknade någon av de äldre, lite mindre kända låtarna, men där har nog alla sina egna favoriter så det kanske är svårt att pricka helt rätt. När folk började skrika låttitlar i sluten av konserten och Stipe ironiskt kontrade med “Shut up, we play what we want to play” var en av kvällens bästa kommentarer. Michael Stipe är annars helt underbar att lyssna på, så om han förlängt konserten med 20 min mellansnack hade det inte gjort mig något…

Måste även säga att jag gillar både Electron Blue och den politiska Final Straw från senaste skivan Around the Sun skarpt - speciellt igår. De politiska tongångarna var däremot något mer subtila igår jämfört med i Globen. Find the River är en av mina absoluta favoriter också, men man kan ju inte få allt här i livet. Ser fram emot den live vid nästa konsert här i Göteborg…

Tack för en riktigt bra kväll! Hoppas på att R.E.M. väljer Göteborg framför Stockholm nästa gång då jag tycker att det var klasskillnad på både plats och genomförande, såväl som på publiken!

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries