Journal | Christofer Sandin

R.E.M. i Globen

Igår var det dags för finkultur i Globen. Herrarna Stipe, Buck och Mills i R.E.M. höll hov i den stora bollen bredvid Hovet. Efter en något lugnare öppning så blev det efterhand bara bättre och bättre och bättre…

Kvällens låtlista borde dyka upp här inom en inte allt för avlägsen framtid och kommer troligen vara rätt lik spelningen i Tallinn 26 januari om inte mitt minne sviker mig allt för mycket.

Skall man klaga på något så var väl våra platser inte riktigt 100%, ganska nära scenen men väldigt högt upp. Men det är ju liksom vårt problem ;-) Sedan saknade jag lite mer mellansnack av sångaren Michael Stipe, jag tycker han är riktigt skön att lyssna på och hade gärna hört lite mer. Ett lite längre utlägg om USA och dess politik avslutades med en ursäkt till svenska folket för den politik som landet fört de senaste åren. Detta togs emot med långa applåder och visslingar och sedan spelades “Final Straw” från senaste skivan.

Bea och jag hade en riktigt bra dag i Stockholm och förutom konserten så hann vi med att springa på Michael Stipe på Stureplan och ta en fika med K Johan B. Mycket trevligt!

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries