Journal | Christofer Sandin

OS-funderingar

Efter ett riktigt trist SM där ett ganska blekt lopp på 10.67 gjorde att jag missade finalen med en hundradel så har den senaste tiden bestått av två veckor på jobbet, lite träning och en hel del OS-tittande.

Det är ganska fascinerade hur vissa idrotter lever upp vart fjärde år. Förutom fotbollen så är, för mig, de nya favoriterna rodd och cykel - kanske framförallt eftersom det känns så väldigt avlägset med så mycket mjölksyra under så lång tid. Även dubbel-semifinalen i tennis var en höjdare och jag skall absolut följa finalen idag.

Sedan är jag faktiskt lite skeptisk till några grenar. Exempelvis så har jag svårt för simningen där det nu slagits 40-50 världsrekord och det verkar som om alla simmar allt från 50m fritt till någon knapp kilometer ryggsim, alla medley-distanserna samt lagkapper.Det är möjligt att jag missat hela poängen och jag har hört alla kommentarer om att det beror på den nya bassängen, de nya dräkterna, hur outvecklad sporten är, osv, men oavsett anledning så är slutsatsen ändå att det helt enkelt känns ganska ointressant.

Även brottningen är ett frågetecken för mig. Att man, om det är lika efter två minuter, lottar fram vem som får en straffspark utan målvakt och i princip vinner perioden känns för mig förbannat märkligt. Boxningen har däremot varit mycket mer intressant eftersom man idag även som helt oinsatt kan hänga med i matcherna i och med den nya poängräkningen.

Friidrotten är givetvis OS höjdpunkt för min del och efter att ha sett på kvartsfinalerna på 100m så kan man inte säga så mycket annat än att Bolt verkar ha toppat formen hyggligt. Att accelerera 40 m och sedan bokstavligen jogga in på 9.92 kanske inte imponerar lika mycket på er alla som det gör på mig, men det är faktiskt helt sjukt. Givetvis finns det andra som imponerar också, Powell, Thompson, Martina och Burns. Sedan har säkert Gay lite till att plocka fram eftersom han troligen sparar sin baksida sålänge det går.

Men det är nog inte så höga odds på Usain Bolt i kvällens final på 100m. Skall bli mycket intressant att se om även Bolt klarar den mentala matchen bäst, något som Powell inte riktigt lyckats med de senaste mästerskapen. Underhållning av världsklass oavsett hur det går.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries