Journal | Christofer Sandin

Nytt årsbästa på 60m

Igår tävlade jag här i Göteborg, då det var det nämligen DM på 60m i Friidrottens Hus. Det var riktigt roligt att se fem försöksheat innan det sprangs både A- och B-final. Jag tycker att det känns som om de senaste årens deltagarantal på sprintdistanserna har minskat succesivt varje år, och just därför var väldigt skoj att se att så många var intresserade av att springa 60m igår. Framförallt eftersom det även fanns några födda tidigt 80-tal eller senare på resultatlistan - det är alldeles för många som lägger av strax efter gymnasiet enligt min mening.

Hoppas verkligen att klubbarna ställer upp för sina senioraktiva och skickar dessa till tävlingar som SM fortsättningsvis så att vi slipper uppleva svenska mästerskap med 12 startande, som det till exempel var på 200m på SM i somras…

Personligen så lossnade det även lite igår. Jag gjorde ett hyggligt försökslopp och sprang sedan bra i finalen. För första gången i år gör jag också ungefär de saker vi har tränat på under hösten och vintern i accelerationen och det ger givetvis effekt även på sista 30m som är min starkaste del av ett 60m-lopp. I finalen stannade klockan på 6.88 och det är skönt att det börjar kännas lite lättare i kroppen. Nästa helg blir det både 60m och 200m i Göteborg.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries