Journal | Christofer Sandin

Ny klubb inför nästa år

Idag skrev jag på papper för ett klubbyte som innebär att jag efter nio år i Mölndals AIK Friidrott kommer att byta klubb. Nästa säsong kommer jag istället att tävla för Ullevi Friidrott. Detta är ett beslut som mognat fram under den senaste tiden och det är framförallt två skäl som är anledningen till bytet:

  • Tränare. Fram till och med säsongen 2004 tränade jag tillsammans med Annika Dahlgren och det sista året hade jag också hjälp av Peter Karlsson. När Annika avancerade på jobbet och Peter flyttade till Kina bestämde vi gemensamt att det var dags att gå vidare. Sedan dess har jag tränat tillsammans med Anders ’Palmas’ Palmqvist, han är anställd av Ullevi, så på så sätt är det en naturlig förändring.
  • Ekonomi. Efter samtal med både Mölndal och med Palmas under en längre tid har jag kommit fram till att det blir mycket enklare att genomföra en elitsatsning i Ullevi. Ett av skälen till detta är givetvis att jag inte behöver en extern tränare om jag byter klubb, vilket i sin tur resulterar i att det går att använda en större del av de resurser som finns till andra idrottsrelaterade utgifter så som massage/fysioterapi, träningskostnader, träningsläger och till och med läkarhjälp om det skulle behövas. För att klara av en elitsatsning måste detta fungera.

Det är med väldigt blandade känslor som jag skriver detta. Då jag har tävlat för Mölndals från den dag jag började med friidrott känns det givetvis tråkigt att jag inte har möjlighet att avsluta min karriär i min moderklubb. Däremot känns det bra att det är Mölndals beslut som ligger till grund för klubbytet och att jag ärligt kan säga att jag verkligen försökt att lösa detta under de senaste månaderna, på det sättet blev beslutet ändå ganska enkelt i slutändan även om det är ett ganska trist beslut att ta. Framförallt eftersom jag lyckades bli svensk mästare för första gången förra året och ta mig till EM i Göteborg i år i Mölndals färger, hade jag hoppats på en något större ambition för att lösa situationen. Jag har pratat med Mölndals ordförande och det känns ändå bra att det inte är några “hard feelings”, utan att båda ser situationen på ungefär samma sätt.

Det finns givetvis även positiva aspekter med ett klubbyte. Rent idrottsligt har Ullevi ett lag i Lag-SM och ambitioner om att ha med stafettlag på Stafett-SM, två tävlingar som jag tycker är bland de absolut roligaste under en säsong. Träningsgruppen är den samma som de senaste två åren och jag fortsätter att träna i Friidrottens Hus och ute på Slottsskogsvallen. Friidrottens Hus som förövrigt har blivit en ännu bättre inomhushall för friidrottsträning sedan ombyggnaden i somras.

Jag vill avsluta med att tacka Mölndals AIK för all hjälp genom åren och framförallt önska mina gamla klubbkompisar all lycka med era respektive friidrottssatsningar. Jag hoppas samtidigt att Mölndals styrelse tar upp elitidrottsfrågan, debatterar den och utarbetar en riktigt bra vision för alla de lite yngre aktiva som finns i klubben så att Mölndal kan ha en lika stark elitverksamhet som tidigare även i framtiden, samtidigt som de fortsätter vara en av de bästa ungdomsklubbarna i landet.

“The king is dead, long live the king” som det heter, men jag lämnar i alla fall efter mig några klubbrekord som troligen står sig något år och siktar på att ta några nya nästa sommar! Vi ses i hallen!

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries