Journal | Christofer Sandin

Motvind?

Det verkar i och för sig som om Bea alltid ligger före mig med rapporterna trots att det handlar om mina lopp, men men. Vi var i alla fall i Helsingborg i söndags och jag sprang 100m. Utav någon anledning hade de lagt försöken vid 16.20 och sedan finalen vid 20.25. Men just den här dagen var vi ganska tacksamma för att vi fick ett lopp senare på kvällen också, det blåste en riktigt kraftig motvind på upploppet vid halv fem och Helsingborg bjöd inte på optimala förhållanden för sprint direkt.

Det finns motvind och så finns det motvind. Ibland känner man att man inte får den där riktiga utväxlingen eftersom vinden blåser åt fel håll, och ibland kommer du helt enkelt inte framåt. Vi kör ibland en övning där man kör höga knän med ett expanderband runt midjan som motstånd, sista 30m kändes ungefär så…

Jag kan inte komma ihåg när jag sprang i sådan motvind senaste, men det är garanterat många år sedan. Resultaten beskriver väl situationen lika bra som något annat. Jag vann mitt försöksheat på 11.26, nästan en halv sekund långsammare än jag sprang i Sundsvall förra helgen (då i +0.4, regn och 13 grader) och troligen mitt sämsta resultatet sedan 1998. Det var faktiskt inte ovanligt att folk låg en 6-7 tiondelar över sina årsbästan, vilket är helt enorma skillnader på 100m. När Henrik Olausson gick vägen om vindmätaren på vägen tillbaka visade den -3.7 m/s, men när sedan resultaten kom upp står det att vårt heat sprang i maximalt tillåtna medvind på 2.0m/s… ;-)

Finalen senare på kvällen bjöd på betydligt bättre förutsättningar och vindstilla. Det slutade med en andraplats på 10.80 efter Daniel Persson (10.77) för min del. Ikväll är det nya lopp på GP Galan. Vi håller tummarna för lite medvind!

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries