Journal | Christofer Sandin

Miranda

Jag har kört med ICQ sedan en herrans massa år. Jag tycker att det är ett smart och enkelt sätt att hålla kontakten med alla kompisar som har bredband. På senare tid har många gått över till MSN och det finns även ett par andra protokoll som alla gör i princip samma sak - skickar små textmeddelanden och filer mellan kompisar.

Sedan ett tag tillbaka har jag kört Miranda IM som är gratis, resurssnålt och utbyggbart med plugins. Den stora fördelen är däremot att Miranda klarar i princip alla olika protokoll på marknaden, så oavsett vad dina kompisar har kan du hålla kontakten med dom genom ett och samma program. Nice.

Här har jag samlat lite länkar till mina plugin favoriter. Ladda först hem Miranda Installer, sedan går det som på räls att installera ytterligare plugins. Jag skall försöka att uppdatera listan allt eftersom jag hittar nya guldkorn.

PS. Om du kört Miranda sedan länge kan du behöva uppdatera ditt MSN protokoll för att se avatarer/foton och lite annat smågodis…

Plugins

  • SmileyAdd Om du vill ha se små smileys i meddelandena. Du kan givetvis ladda hem ett gäng olika små gubbar så att du får det precis så som du vill ha det.
  • tabSRMM 0.9.9.4 För att samla alla konversationer i ett fönster med små flikar istället för ett fönster per person. Inkluderar även en version av SmileyAdd anpassad för just tabSRMM.
  • mToolTip Håller du musmarkören över ett namn får du upp en liten rutan med en massa info. Snyggt och enkelt…
  • Gmail Notifier Plugin 0.1.7.3 Kollar din Gmail och meddelar då du har ny e-post.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries