Journal | Christofer Sandin

Med Fysiken i Friidrottens Hus

I lördags körde Bea och jag en förmiddag med gyminstruktörer från Fysiken i Friidrottens Hus. Förra året hade vi en kortare föreläsning och sedan fokuserade vi på lite annorlunda bålövningar, lite hopp och så körde Bea cykelintervaller med hela gänget.

I år var det dags att visa upp en massa olika friidrottsrelaterade övningar så vi bockade av kulkast, häckhopp, vertikalhopp, jämfotahopp över ribba, stående längd och lite plyometrisk hopp innan de som ville fick köra med mig på 2 x 5 x 60m med kortvila. Vi hade tänkt att köra ett backpass, men på grund av vädret blev det olika former av motståndslöpning istället. Så de fick prova på att springa med både fallskärm och viktväst.

Vi hade en riktigt rolig dag i hallen och trots att vi var igång mellan 9.30 och 13.30 så var det många som imponerade i vissa utav övningarna (70 cm i vertikalhopp med ribba är riktigt bra). Sedan var det väl i och för sig även några övningar där klassen kanske inte var riktigt lika hög, men men… ;-)

Som sagt, vi hade i alla fall riktigt rolig och jag tror att även gänget på Fysiken hade en rolig förmiddag. Även om den troligen gav lite träningsvärk till dagen därpå…

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries