Journal | Christofer Sandin

iPhone med 3G kommer till Sverige 11 juli

Idag presenterades den nya versionen av iPhone på Apple Worldwide Developers Conference med det väntade 3G-stödet. Det som kanske är lite mer förvånande är att det även är dags för en svensk lansering 11 juli.

Utan 3G-stödet var iPhone inte speciellt konkurrenskraftig i Sverige eftersom alla andra modeller i samma segment har haft det sedan länge. Detta är troligen också orsaken till att vi inte sett någon iPhone här förrän nu.

Men, nu blir det då alltså till att köpa en ny telefon i juli och då är det ganska skoj att man får med både en iPod, en GPS och en widescreen-skärm för att surfa på webben med i samma pryl. Det hela knyts ihop med en teknik Apple kallar för Multi-Touch som skall göra navigering, e-postskrivande och annat till en riktigt trevlig upplevelse jämfört med det relativt tragiska mobilgränssnitten vi lever med idag.

Skall bli väldigt intressant att se vad de svenska operatörerna hittar på nu. Telia har redan gått ut med att de kommer att sälja iPhone i Sverige, men om detta betyder att de kommer att ha ensamrätt till den är ännu något oklart…

Det är kul med nya prylar! :-)

Det verkar också som om Apple äntligen uppdaterat sin synkroniseringstjänst .Mac till något som dom kallar MobileMe. Denna tjänst kommer snart att ersätta .Mac och det verkar som om en uppgradering ingår för oss som redan har ett abonnemang. Plus i kanten eftersom jag nyligen tecknat ett .Mac abonnemang… Syftet är helt enkelt att hålla bokmärken, kalender, e-post och programinställningar synkade mellan flera datorer och nu då även din iPhone eller iPod.

Förutom detta är det även ett lagringsutrymme på 20 GB som du kan använda till foton och annat. Förhoppningsvis kommer det även att finnas servrar i Europa den här gången då .Mac är i princip värdelöst för oss i dagsläget, förutom just för synk, då det tar evigheter att skicka saker till Apples servrar i USA…

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries