Journal | Christofer Sandin

Inspirationsdag

Idag har jag varit på en inspirationsdag på Storan här i Göteborg som anordnades av SACO. Jag var på en liknande dag förra året och jag kan verkligen rekommendera det om ni har möjlighet.

Det finns så otroligt många intressanta människor att lyssna på och den här gången var det Soki Choi som delade med sig av sina erfarenheter och tankar i ett föredrag som kallades ‘Våga vinn- mina tankar om entreprenörskap, forskning och livsutveckling’ och efter lunchen var det Maria Forsséns ‘Byt hierarki mot nätverk för tillväxt och roligare liv’ som stod på programmet. Soki verkar ha haft fullt upp och berättade om hur man kan gå från konsertpianist, via Handels i Stockholm och Accenture, till att starta ett bolag som utvecklar mobilapplikationer för att (för tillfället) sluta som doktorand på Karolinska Institutet i Stockholm. Och få det att hänga ihop… Någon av alla mina föreläsare genom åren på Chalmers och IT-universitetet nämnde en gång att det inte är någon slump att de mest omskrivna människorna i världen ofta är mångsysslare eftersom de har en förmåga att se samband mellan helt skilda områden som många missar, och så kanske det är? En intressant föreläsning var det i alla fall.

Maria pratade om hur viktigt det är med (det nya ordet?) nätverkande och hur man kan utnyttja nätverk för att alla ingående personerna skall tjäna på det. Många intressanta idéer och jag tror stenhårt på att man kan dra nytta av varandra även om man inte jobbar inom samma bransch eller befinner sig på samma ställe i livet.

Dagen slutade i alla fall men att jag gick där ifrån med några visitkort till riktigt trevliga människor som jag gärna träffar igen, så något snappade vi nog upp…

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries