Journal | Christofer Sandin

Europacupen till helgen

Efter dagens tävlingar på Göteborg Grand Prix fick jag bekräftat att jag skall springa 4x100m på Europacupen till helgen. Det kan även bli 100m individuellt, men det beslutet är inte tagit ännu.

Idag sprang vi först stafett och sedan 100m. I stafetten sprang (i sträckordning) Edmund Yeboah, Christofer Sandin, Stefan Tärnhuvud och Pontus Nilsson. Vi fick runt pinnen ett varv men alla växlingarna kan förbättras avsevärt. Jag är däremot väldigt nöjd med min löpning, det känns faktiskt riktigt bra just nu…

Däremot vinner man sällan några 100m-lopp när man ger bort två, tre meter i starten. Jag gjorde en riktigt usel första del av loppet. Fick ordning på tekniken halvvägs och så fort som jag sprang de sista 30m, har jag sällan gjort. Tyvärr så räckte det inte riktigt hela vägen, målfotot visade att jag fick se mig besegrad med en hundradel av Per Strandqvist som vann på 10.80 i motvinden.

Dagens slutsats får alltså bli; Jag tar med mig sista 30m från idag och laddar inför lördag!

Uppdaterat 16/6: Idag fick jag besked från förbundskapten Thomas Engdahl att det även blir 100m på lördag. Det känns väldigt roligt och blir faktiskt min tredje Europacup, både på 100m och 4x100m.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries