Journal | Christofer Sandin

En tiger i aluminiumlådan

Igår var Bea och jag på stan och vi gick förbi MacForum på Avenyn. Där plockade jag upp en kartong med Mac OS X 10.4, eller Mac OS X Tiger som operativsystemet kallas i marknadsföringen, innan vi gick hemåt.

Apple har givetvis stoppat in lite nya funktioner i sitt operativsystem, förutom de vanliga buggfixarna… Största nyheten är Spotlight - en sökfunktion som gör det enklare att hitta dokument och program i realtid. Återkommer med en kommentar eller två när jag använt den nya funktionen ett tag. Sedan finns numer Dashboard integrerat i systemet, en riktig rip-off av Konfabulator som gör det möjligt att köra små widgets på skärmen. Det finns andra nyheter också, exempelvis nya versioner av Mail och Safari, och säkerligen en hel del annat som jag inte har en aning om ännu…

Ikväll har jag installerat allt, och så här långt verkar allt fungera relativt smärtfritt… Återkommer med en liten recension om ett par dagar men min Powerbook G4 (1,33 GHz och 768 mb minne) känns faktiskt, om något, lite rappare än innan så här långt, vilket givetvis är trevligt men väldigt överraskande. Nu får det vara nog med nördsnack för idag. ;-)

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries