Journal | Christofer Sandin

En kort resumé

Nu var det tre veckor sedan skrev något här på hemsidan, det beror väl främst på at jag inte varit hemma speciellt mycket den senaste tiden men också att det varit lite "stolpe ut" ett par gånger och då är man inte lika angelägen om att skriva antar jag… Här kommer i alla fall en kort resumé av de senaste tre veckorna.

På Världsungdomsspelen hade vi riktigt tråkig motvind på 200m så det var svårt att springa riktigt fort. Det blev däremot ett riktigt bra träningspass med fyra maxlopp på två dagar.

SM i Sollentuna, som gick helgen efter, blev jag tyvärr utan medalj på 100m. Förra året var det 4 tusendelar till medalj och 14 tusendelar upp till guld och i år var det två hundradelar upp till medaljerna och jag slutade fyra. Antagligen den tråkigaste placeringen man kan få på ett mästerskap. Tyvärr hade jag lite svårt att smälta detta över natten och morgonen därpå och sprang jag riktigt dåligt i 200m-försöken. Detta resulterade i en innerbana i finalen. Jag gjorde ett bra lopp men det kostade alldeles för mycket att springa fort första 100m i den snäva kurvan och trots ett bra lopp i 150m hade jag en meter upp till brons och ytterligare en till silver när vi passerade mållinjen. Fyra igen.

I Karlstad blev det återigen ett lopp på bana ett efter att startlistorna reviderades dagen innan tävlingen. Så där försvann den chansen också. I detta läget kändes det ganska tungt, men det som gjorde det värt att åka till Karlsstad var att Bea lyckades kvala in till EM på 400m denna kvällen. Det var givetvis väldigt roligt och jag gladdes med henne även om man även kände ett litet sting av avundsjuka på samma gång.

Den senaste veckan har jag gjort tre tävlingar. Först, 100m i Halmstad där jag sprang ett riktigt bra lopp i finalen och fick lite revansch från SM. Jag slutade två, strax bakom Daniel Persson som vann SM. Sedan, i tisdags, sprang jag 100m på DNGalan, och igår var det dags för sista chansen att kvala in uppe i Sundsvall, på både 100m och 200m. Norrlandsäventyret slutade snabbare än vad jag tänkt mig eftersom jag vaknade på torsdagsmorgonen med magont och hade jättesvårt att äta. Jag värmde upp och sprang 100m ändå, men lyckades inte prestera det som krävdes för att springa riktigt fort. Jag mådde riktigt dåligt efter det loppet så tyävrr blev framstupa sidoläge i skuggan istället för 200m. Där slutade tyvärr också drömmen om en individuell start på EM, men läs nyheten ovan…

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries