Journal | Christofer Sandin

Apple visar upp iPhone på MacWorld

Jag brukar skriva några enstaka inlägg om prylar här då och då, och när Apple:s VD Steve Jobs tidigare idag presenterade iPhone under sitt keynote på MacWorld i San Francisco tidigare idag, kan jag bara inte låta bli…

iPhone är alltså en telefon, men också en iPod och en handdator som klarar av WLAN - men framförallt är det fruktansvärt snygg. Inget tangentbord, det dyker givetvis upp på touch-skärmen vid behov, medför att du sköter alla kontrollerna direkt via widescreen-skärmen och lutar du din iPhone 90° så känner apparaten av detta och renderar bilden liggande istället. Ser riktigt schysst ut.

Skärmen är som sagt en widescreen på 3,5 tum (320x480 px i 160 dpi) och iPhone är endast 11,6 mm tjock och finns med antingen 4 GB eller 8 GB minne. Härligheten beräknas landa på 3500 resp 4700 kr.

iPhone levereras med en speciell version av Mac OS X och innehåller specialversioner av både Mail, Dashboard och Safari. Även Google och Yahoo! är inblandade i projektet och iPhone kommer att stöda många av deras tjänster.

Vill ni veta mer kan ni kika på www.apple.com/iphone/ - den enda tråkiga nyheten är att det tar ända till kvartal fyra i år innan den lanseras i Europa. I USA är preliminärt lanseringsdatum juni.

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries